当前位置:考试网  > 试卷库  > 外语类  > 大学英语  > 大学英语六级  >  Part V Writing 写作指导 这是一篇描写文 (Description)。用通俗的话说,描写文就是用文字给人物、地点、景物画象。一篇描写文主要是通过所感受的细节——所见所闻发展而来的。在写人 时,不仅仅要用细节描写其外貌,而要注重通过他的言行来表现其人物性格、思想和品德,更要抓住他区别于他人的性格特点,这样就容易给读者留下深刻的印象。短文的第一、二段叙述故事发生的时间、地点,故事发生的原因及故事所涉及的人物。文章的三、四、五段描写的是人物的外貌,穿着及性格特点。通过对人物言行 的简单描写来揭示主人翁的助人为乐的高尚精神。短文的最后一段,要用一句话概括作者对主人翁的看法: A good guy。文章有描述,有议论,要加叙加议,有血有肉,上下文连贯要紧密,首尾要呼应,人和事要给人们留下深刻印象。
试题预览

Part V Writing

写作指导

这是一篇描写文 (Description)。用通俗的话说,描写文就是用文字给人物、地点、景物画象。一篇描写文主要是通过所感受的细节——所见所闻发展而来的。在写人 时,不仅仅要用细节描写其外貌,而要注重通过他的言行来表现其人物性格、思想和品德,更要抓住他区别于他人的性格特点,这样就容易给读者留下深刻的印象。短文的第一、二段叙述故事发生的时间、地点,故事发生的原因及故事所涉及的人物。文章的三、四、五段描写的是人物的外貌,穿着及性格特点。通过对人物言行 的简单描写来揭示主人翁的助人为乐的高尚精神。短文的最后一段,要用一句话概括作者对主人翁的看法: A good guy。文章有描述,有议论,要加叙加议,有血有肉,上下文连贯要紧密,首尾要呼应,人和事要给人们留下深刻印象。

更新时间:2024-04-27 08:54:39
收藏
纠错
正确答案:

Sample Writing

The First Impression of My Roommate

It was my first day at the institute. I got into the building where I was going to live, and looked door after door for my name. At last I found it. In the room, there was already a student making his bed. After we said “how do you do?” to each other, he continued his work, paying no more attention to me. I looked around the room and found that it had been thoroughly cleaned. No doubt it was he who had done it.I looked at him. He was thin, short and dark. His hair was like a bundle of straw. His dirty clothes and tired look told me that he had had a long journey. His clothes were made of cheap cloth, and he wore a pair of rubber shoes, which were very unfashionable. He was not a very smart freshmen at all.

The second time he spoke, his accent told me that he was from the south. “Shall I help you to get your luggage from the office?”

I did not refuse since I really needed help. He was quick in movement. He walked out of the room and was soon far ahead of me to the office.

“A good guy,”I said to myself.“I will make friends with him ”,and I hurried and caught up with him.

答案解析:

暂无解析

你可能感兴趣的试题

Part V Writing

写作指导

这是一篇描写文 (Description)。用通俗的话说,描写文就是用文字给人物、地点、景物画象。一篇描写文主要是通过所感受的细节——所见所闻发展而来的。在写人 时,不仅仅要用细节描写其外貌,而要注重通过他的言行来表现其人物性格、思想和品德,更要抓住他区别于他人的性格特点,这样就容易给读者留下深刻的印象。短文的第一、二段叙述故事发生的时间、地点,故事发生的原因及故事所涉及的人物。文章的三、四、五段描写的是人物的外貌,穿着及性格特点。通过对人物言行 的简单描写来揭示主人翁的助人为乐的高尚精神。短文的最后一段,要用一句话概括作者对主人翁的看法: A good guy。文章有描述,有议论,要加叙加议,有血有肉,上下文连贯要紧密,首尾要呼应,人和事要给人们留下深刻印象。

The discovery of the Antarctic not only proved one of the most interesting of all geographical adventures, but created what might be called “the heroic age of Antarctic exploration”. By their tremendous heroism, men such as Shakleton, Scott, and Amundsen caused a new continent to emerge from the shadows, and yet that heroic age, little more than a century old, is already passing. Modern science and inventions are revolutionizing the endurance, future journeys into these icy wastes will probably depend on motor vehicles equipped with caterpillar traction rather than on the dogsthat earlier discoverers found so invaluable and hardly comparable.

Few realize that this Antarctic continent is almost equal in size to South America, and enormous field of work awaits geographers and prospectors. The coasts of this continent remain to be accurately charted, and the maping of the whole of the interior presents a formidable task to the cartographers who undertake the work. Once their labors are completed, it will be possible to prospect the vast natural resources which scientists believe will furnish one of the largest treasure hoards of metals and minerals the world has yet known, and almost inexhaustible sources of copper,coal, uranium, and many other ores will become available to man. Such discoveries will usher in an era of practical exploitation of the Antarctic wastes.

The polar darkness which hides this continent for the six winter months will be defeated by huge batteries of light, and make possible the establishing of air-fields for the future inter-continental air services by making these areas as light as day. Present flying routes will be completely changed, for the Antarctic refueling bases will make flights from Australia to South America comparatively easy over the 5,000 miles journey.

The climate is not likely to offer an insuperable problem, for the explorer Admiral Byrd has shown that the climate is possible even for men completely untrained for expeditions into those frozen wastes. Some of his parties were men who had never seen snow before, and yet he records that they survived the rigors of the Antarctic climate comfortably, so that, provided that the appropriate installations are made, we may assume that human beings from all countries could live there safely. Byrd even affirms that it is probably the most healthy climate in the world, for the intense cold of thousands of years has sterilize this continent, and rendered it absolutely germfree, with the consequences that ordinary and extraordinary sickness and diseases from which man suffers in other zones with different climates are here utterly unknown. There exist no problems of conservation and preservation of food supplies, for the latter keep indefinitely without any signs of deterioration; it may even be that later generations will come to regard the Antarctic as the natural storehouse for the whole world.

Plans are already on foot to set up permanent bases on the shores of this continent, and what so few years ago was regarded as a “dead continent” now promises to be a most active center of human life and endeavor.

1.When did man begin to explore the Antarctic?

A.About 100years ago.

B.In this century.

C.At the beginning of the 19th century.

D.In 1798.

2.What must the explorers be, even though they have modern equipment and techniques?

A.Brave and tough

B.Stubborn and arrogant.

C.Well-liked and humorous.

D.Stout and smart.

3.The most healthy climate in the world is___.

A.in South America.

B.in the Arctic Region.

C.in the Antarctic Continent.

D.in the Atlantic Ocean.

4.What kind of metals and minerals can we find in the Antarctic?

A.Magnetite, coal and ores.

B.Copper, coal and uranium.

C.Silver, natural gas and uranium.

D.Aluminum, copper and natural gas.

5.What is planned for the continent?

A.Building dams along the coasts.

B.Setting up several summer resorts along the coasts.

C.Mapping the coast and whole territory.

D.Setting up permanent bases on the coasts.

Theonlyproblemthestudentsarefacingatgraduationisthedismaljobmarket.

Part IV Translation

Combined with the messaging service, the location service could help rescue teams to find stranded adventurers, the police to find stolen cars, exporters to follow the progress of cargoes, and haulage companies to check that drivers are not detouring the pub.(Passage Four)

Wecanbeginourdiscussionof“populationasglobalissue”withwhatmostpersonsmeanwhentheydiscuss“thepopulationproblem”:toomanypeopleonearthandatoorapidincreaseinthenumberaddedeachyear.Thefactsarenotindispute,Itwasquiterighttoemploytheanalogythatlikeneddemographicgrowthto“along,thinpowderfusethatburnssteadilyandhaltinglyuntilitfinallyreachesthechargeandexplodes.”

Tounderstandthecurrentsituation,whichischaracterizedbyrapidincreasesinpopulation,itisnecessarytounderstandthehistoryofpopulationtrends.Rapidgrowthisacomparativelyrecentphenomenon.Lookingbackatthe8,000yearsofdemographichistory,wefindthatpopulationshavebeenvirtuallystableorgrowingveryslightlyformostofhumanhistory.Formostofourancestors,lifewashard,oftennasty,andveryshort.Therewashighfertilityinmostplaces,butthiswasusuallybalancedbyhighmortality.Formostofhumanhistory,itwasseldomthecasethatoneintenpersonswouldlivepastforty,whileinfancyandchildhoodwereespeciallyriskyperiods.Often,societieswereincleardangerofextinctionbecausedeathratescouldexceedtheirbirthrates.Thus,thepopulationproblemthroughoutmostofhistorywashowtopreventextinctionofthehumanrace.

Thispatternisimportanttonotice.Notonlydoesitputthecurrentproblemsofdemographicgrowthintoahistoricalperspective,butitsuggeststhatthecauseofrapidincreaseinpopulationinrecentyearsisnotasuddenenthusiasmformorechildren,butanimprovementintheconditionsthattraditionallyhavecausedhighmortality.

Demographichistorycanbedividedintotwomajorperiods:atimeoflong,slowgrowthwhichextendedfromabout8,000BC.tillapproximatelyAD.1650.Inthefirstperiodofsome9600years,thepopulationincreasedfromsome8millionto500millionin1650.Between1650andthepresent,thepopulationhasincreasedfrom500milliontomorethan4billion.Anditisestimatedthatbytheyear2000therewillbe6.2billionpeoplethroughouttheworld.Onewaytoappreciatethisdramaticdifferenceinsuchabstractnumbersistoreducethetimeframetosomethingthatismoremanageable.Between8000BCand1650,anaverageofonly50,000personswasbeingaddedannuallytotheworld’spopulationeachyear.Atpresent,thisnumberisaddedeverysixhours.Theincreaseisabout80,000,000personsannually.

1.Whichofthefollowingdemographicgrowthpatternismostsuitableforthelongthinpowderfuseanalogy?

A.Avirtuallystableorslightlydecreasingperiodandthenasuddenexplosionofpopulation.

B.Aslowgrowthforalongtimeandthenaperiodofrapid,dramaticincrease.

C.Toomanypeopleonearthandafewrapidincreaseinthenumberaddedeachyear.

D.Alongperiodwhendeathratesexceedsbirthratesandthenashortperiodwithhigherfertilityandlowermortality.

2.Duringthefirstperiodofdemographichistory,societieswereoftenindangerofextinctionbecause___.

A.onlyoneintenpersonscouldlivepast40.

B.therewashighermortalitythanfertilityinmostplaces.

C.itwastoodangeroustohavebabiesduetothepoorconditions.

D.ourancestorshadlittleenthusiasmformorechildren.

3.Whichstatementistrueaboutpopulationincrease?

A.Theremightbeanincreaseof2.2billionpersonsfromnowtotheyear2000.

B.About50,000babiesareborneverysixhoursatpresent.

C.Between8000BCandthepresent,thepopulationincreaseisabout80,000,000personseachyear.

D.Thepopulationincreasedfasterbetween8000BCand1650thanbetween1650andthepresent.

4.Theauthorofthepassageintendsto___.

A.warnpeopleagainstthepopulationexplosioninthenearfuture.

B.comparethedemographicgrowthpatterninthepastwiththatafter1650.

C.findoutthecauseforrapidincreaseinpopulationinrecentyears.

D.presentusaclearandcompletepictureofthedemographicgrowth.

5.Theword“demographic”inthefirstparagraphmeans___.

A.statisticsofhuman.

B.surroundingsstudy.

C.accumulationofhuman.

D.developmentofhuman.

热门试题 更多>
试题分类: 收银审核员中级工
试题分类: 河道修防工
试题分类: 水土保持防治工
试题分类: 收银审核员中级工
试题分类: 水土保持防治工
试题分类: 收银审核员高级工
试题分类: 收银审核员中级工
试题分类: 水工监测工
试题分类: 收银审核员高级工